Fiskeutstyr

Fiskeutstyret du trenger kan du få hos oss. Vi har selvsagt en egen fiskeutstyrsbutikk på anlegget. Gi gjerne beskjed om hva du ønsker så hjelper vi til med å skaffe det. Vet du ikke hva du burde ha kan vi anbefale. Enkelt!

Fiskeutstyret du trenger til Havfiske

En god stang og snelle er basis. Generelt sett vil en stang i klassen 15 til 30 lb være bra nok. Når det gjelder snelle er god brems, utveksling og linekapasitet viktig. Samt at snella skal passe til stangen. Shimano TLD sneller passer for eksempel fint til allround havfiske gjerne i størrelsen 15-30. Et rimelig kraftig snøre av multifilament med en fortom av monofilament er standard. Generelt er det fint å ha rundt 500 meter line tilgjengelig på snella.

Storfisken venter på deg

Havfiske agn, sluker og jigger

Kveita liker godt "ekte" agn i form av en makrell eller sei som er rigget til. Ellers er pilker og jigger mest brukt. Størrelsen på pilker og jigger (shad) er gjerne fra 125 gr og oppover til 750 gram. Mest brukt er nok størrelsen 200-300 gram.

Wobblere er undervurderte og kan fange mange ulike arter. Generelt sett brukes disse til sjøørret og laksefiske. Store wobblere kan med hell brukes til storsei, torsk og kveite.